sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ja jälleen sunnuntai

Kaksistaan mentiin taas minnin kanssa treenaa tutun koulun pihalle. Treenit pidin lyhyenä noin:20 min

Aloitettiin maahan meno ja paikalla olo. Aluksi oli taas muistuttelu mikä se maahan meno tarkottaa, mutta paljon helpompaa kuin viime sunnuntaina. Pari kertaa otin maahan menon ja muutaman askeleen koiran eteen seisomaan, hyvin pysyi paikallaan. Osaa vaan ennakoida jo että kun palataan vierelle niin heti kohta saa jo istua. Yrittää nousta siis ennen aikojaan sivulle istuu. Kokeilin siihen eri vapautus tapoja. Vapautin suoraan maasta heittämällä makkaran palan eteen ja välillä istumisen kautta vapautus. Tuli hyvä maassa olo harjoitus kun pari ihmistä käveli siitä juuri ohi, niin minni oli sivulla ja mie käskin maahan ja hyvin meni maahan ja ei juurikaan vilkuillut ohi käveliöitä.

Todella vähän otin seuraamista, kun se kuitenkin on niin tylsä liike. Seuraamista otin sillä tavalla että hihnassa "neliötä" pari askelta ja käännös oikealle. Tätä muutaman kerran. Vähän jätättää taakse, mutta minukin pitäisi osata rauhottaa käännöksetettä koira pysyisi paremmin mukana. Sitten pari kertaa täyskäännös seuraamista. Pitäisi saada nopeutta siihen käännökseen että ei kääntyisi niin isolla kaarella. Sen minni on oppinut hyvin että kun liike loppuu niin jäädään istuu sivulle perus asentoon.

Jääviä: seuraamiseta istumaan tässä liikkeessä ei kyllä mitään ongelmaa ole. Luoksetulo nyt oli jo vauhtiakin. minni tulee tässä liikkeessä suoraan sivulle ja minusta aika hyvin kiertää takaa ei jätä hirveästi väljyyttä.
Ja nyt se onnistu! seuraamisesta maahan meno: Lisäsin vähän vauhtia seuraamiseen ja käsky maahan niin oikein syöksyi maahan kunnolla että kyynäreet oli ensin maassa. Samointein käännyin ja palkka suoraa edestä. Tätä otin kolme kertaa ja joka kerta samalla tavalla. Kyllä onnitu hienosti. Siihen oli hyvä lopettaa treeni.

Ensi kerralla jankataan sitten seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti