tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulukalenterin ensimmäinen luukku avattu

No niin joulukuun 1 pv, ja vettä tulee kaatamalla. Ei ole oikein joulun tuntua vielä. Kaikki lumetkin suli pois elikkäs ravassa kahlaamista. Minni ei tykkää yhtään tästä märästä ja kylmästä. Ollaan etitty kaikki vilkut, lamput ja heijastimetki käytttöön kun on niin pimeää.

Minnille yrittää pukata valeraskautta, kun lenkillä ei tahdota kävellä ja tisutkin hieman roikkuu =(. Minnin nyt olen joka tapauksessa ilmottanut Kajaanin näyttelyyn. Pientä säätämistä se vaati,mutta kiitokset ystäville avusta... Voi olla että valeraskaus tuosta vielä pahenee ja siinä vaiheessa kun on näyttelyt niin minnin mieliala on evvk. Eli voin ennustaa että tisut roikkuu polvissa ja kun pitäs nätisti juosta vierellä niin löntystää kaks metrii perässä et: "onks pakko, jos ei taho" No onpahan "kansalle leipää ja sirkus huveja tiedossa koko rahan edestä" X)

Lieksan näyttelyihin oli ilmoitettu tuomarit, niin meidän osalta ne geimit jää kyllä välistä. Miksi täällä päin on aina nuo samat tuomarit.
Olen yrittänyt järkeillä nyt itselleni että ehkä nyt ei olekkaan vielä toisen koiran pennun aika, kun ensinnäkin keväällä on tässä lähistöllä niin paljon näyttelyitä, et ne kaikki jäisi välistä minniltä, kun jos pentu koira on kotona niin minä en ainakaan uskalla ottaa sitä riskiä että näyttelyistä tulisi kotiin tuomiseksi joku pöpö. Ja toiseksi en ole saanut vielä aikaiseksi vaihtaa tuota autoa farmariin, ja siihenhän tarvittaisiin rutosti euroja kasaan ennen kuin se onnistuisi. Että jospa tässä nyt vielä malttais odotella.

Minnin kanssa ei olla nyt tokoiltu juuri ollenkaan, kun motivaatio on ollut koiralla että omistajalla hieman hakusessa. Pitäs kyllä yrittää saada hyppy kulkemaan ennen oikeaa talvea ennen kun tulee liukasta ja lumista, sillon en uskalla enää ulkona ainakaan hypyttää. Ja kun meillähän on nyt iskän tekemä hieno toko hyppy estekkin millä harjotella <3



Ai niin Viivistä sen verran, että kylläpä osaa olla tapaturma oltis kissa...
No siis joskushan viivillä jäi tassu pyykinkuivaus telineen väliin ja tassu oli pipi jonkun aikaa. No eilen sitten kissa onnistui jättämään tassun tai oikeastaan kynnen pakstimen alle jumiin. Jotain se olevinaan yritti pakastimen alta ottaa, niin yhtäkkiä rupes hirmunen murina kuulumaan (*kiroilu*) Minä siihen juoksen sitte ja nappaan tassusta kiinni ja eikun punnerra pakastinta ylös ja yritä saada kynttä irti jostain pakstimen alta kolosta. Huh, ettei siinä sit pahemmin käyny. Ja ihan niin ku nää läheltä piti tilanteet ei riittäs niin Viivi on kehittäny itelleen jonkun sortin neuroosin: se on ruvennut jahtaamaan varjoja. Kyllähän viivi on aina leikkiny kaikella mitä tassun eten sattuu (kynät,roskat,karkit,tikkarit,kivet...) mutta että varjoja.



Jerrystä sen verran että löysin kuvan Jerryn lempi puuhasta syömistä. Tässä jerry syö minnin kupista jämät, jos mie en kerkeä väliin. Jerryhän on löytöeläin kodista käyty. Se on löydetty luonnosta emän ja kolmen muun pennun kanssa. Emä kissa oli niin vihainen/säikky ihmisiä kohtaan että se oli lopetettava heti. Emä oli kereeny opettaa pennuille sen murinan ja sähinän ihmisiä kohtaan. Pari viikkoa meillä meni tutustuessa ja nyt on kaikista huomion hakuisin näistä kissoista.

On jerry myös kaikki ruokaisin näistä. Et voi jättää pöydälle hetkeksikään mitään ruokaa vartioimatta, ne menee parempiin suihin. No nyt kun minä näitä joulukoristeita ja tavaroita levittelin, niin kissoistahan oli tosi mukavia kaikki pallot ja koristeet ja lahjanarut. Minä sitten tyhmyyksissäni leikitin lahjanarun pätkällä kissoja ja jätin sitten sen narun pätkän pöydälle koriin. sillä seurauksena että seuraavana päivänä jerry oksenteli lahjanarua. Kyllä herra oli käynyt syömässä aikamoisen pätkän narua ja oksenti sitä sitten ulos. Onneksi oksenti ettei jääny mahaan tai muuhun tukoksi. Minä jo hermo romahduksen partaalla eläinlääkärille olin kiikuttamassa kissa, mutta kun muuten oli normaali leikki ja riehu, niin eipä siinä oikein mitään sitten tehty. ja oksennuksien perusteella kaikki naru tuli ulos. Eli kunnon opetus taas mulle että pitää laittaa kaikki tälläinen piiloon lukkojen taakse ettei kissat saa näitä.

3 kommenttia: