keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kaiken maailman tapahtumaa ja uusi Eestin Vetaraani Valio

Ensin täytyy hehkuttaa tämän kesän hienointa hommaa mitä koiranäyttely rintamalla meille tuli.

Tattadaaa sieltä se Virosta tuli kirjattuna kirjeenä postiin. Minnin veteraani valio todistus.

Minnin voitot elikkäs kesäkuun alussa 1.6 KV Eestin veteraani voittaja-2013. ERI,SA, PN4,ROP-vet,VET-sert ja titteli EEVV-13 eli eka veteraani serti sit uusi reissu 16-18.8 jossa perjantaina ryhmänäyttelyissä saatiin ERI, Lauantaina saatiin Kv näyttelyissä ERI,SA,PN 2,ROP-vet,VET-sert ja jäätiin isoihin vetsku kehiin, jossa sitten yllätyksellisesti oltiin BIS VET 4!!!!! Sunnuntaina kv näyttelyissä Minni viimeisteli valiotittelin saaden kolmannen VET-sert ERI,SA,PN3,ROP-vet, EST VET CH!!!!VET BIS 4, 
Hieno hetki, jolloin oli puullapäähän lyöty ettei mitään valokuvia ees kerennyt ajattelemaan. Kennelliiton edustaja kyllä otti kuvat, mutta en tiedä tuleeko ne johonkin julki, jos joku tietää niin ilmottakaa ihmeessä mulle! Kehää odotellessa kerkisin laskea, että noin 20 kpl veteraaneja oli jäänyt loppu kehään, joista tuomari nosti 5 ja juoksutti kerran vielä ympäri ennnen kuin sijoitti. Ja täytyy vielä sanoa, että Minni valioitui kolmella Vet-sert:illä, joista kaikki kv näyttelyissä. Jos koira on jo viron valio silloin riittää yksi vet-sert.
 
Ai mää vai?!

Kaikista parasta tässä reissussa oli se että Minni ei näyttänyt mitään uupumisen merkkejä vaikka reissuun kilometrejä tuli ihan riittävästi. Ei edes kotiin tultua ollu milläänsäkkään, vaan vähän niin ku kyseli että mitäs sitten tehtäisiin :)

                                                             Maailman viisain koira


 Tosi mieltä lämmittävää oli kuulla, kuinka meille entuudestaan vieraat kehuivat Minnin kuntoa ja mielenvirkeyttä. Ja tottahan se on toistaiseksi Mummo on vielä todella virkeä ja edelleen sillä on halu treenata ja se on hirmu mielissään näyttelyissä.

                                     Vapaata seisoskelua Minni Hearsay Poison Ivy 8v 4kk

Wanda on yrittäny kasvaa isoksi ja aikuiseksi. Mätsäreissä ollaan käyty saaden punasta ja sinistä välillä sijoittuen välillä ei. Viimeisin mätsäri saavutus oli sinisten pentujen 2. Wandan aikuiseksi kasvaminen sisältää pientä mörköilyä, jollain piti hieman jännittää mm postilaatikkoa pimeällä ja näyttely treenejä. Välillä Wandakin osaa yllättää esim  kavereiden luona he kouluttivat omia koiriaan kolinapurkilla kun toiset haukku aidan vieressä. Niin Wanda sekunnin katto et jaa-a vähän siisti nouto lelu ja ryntäs suoraan kolinapurkille ja palautti suussa sen heittäjälle. Me oltiin siinä huuli pyöreenä et joo-o vai tämmöstä. Sitten mökillä ollessa muutama iso koivu päätettiin kaataa niin mulla oli Wanda hihnassa ja toisella oli moottorisaha jonka veti käyntii- Ihan pikkasen niias, jonka jälkeen olis ollu menossa vaaraa kohti ja täysiä. Sama homma sit kun pidin sitä hihnassa ja iso puu kaatui rytinällä pihatielle, vaaraa kohti täysiä. Tämä on näitä juttuja mitkä vaan pitää koiralle näyttää miten siinä toimitaan.


Nala kävi Joensuun tupla näyttelyissä pyörähtämässä kumpikin päivä tuloksena EH. Nalalle ei muuta kummempia ole tapahtunut. Tasasta eloa lenkkeilyä ja syömistä ja nukkumista. Ja jumpat eli riehumiset Wandan kanssa joka päivä ja useaan otteeseen pitäävät mielenvirkeänä. Nalan tiputin yhdelle ruokailulle per päivä, kun tuntuu että sillä illalla ei ole edes nälkä että se syö koska muutkin syö ja sitten sillä vissiin on jotenkin hidas suolisto tai jotain, ku sillä tulee sit yöllä hätä ja jos et nouse ylös niin saattaapi olla että joudut siivoamaan lattialta. Toistaiseksi yksi ruokailu per päivä on toiminut. Varmaan juoksujen ja mahdollisen tiineyden ajaksi pitää tehdä sitten muutoksia. Nalan juoksuja odotellaan marras-joulukuuksi.

Yritetään päivitellä paremmalla tahdilla nyt kun on uusi toimiva tietokone, joka pysyy päällä pitempään kun 20 minuuttia.

Mukavaa Syksyn alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti