keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Täällä ollaan... Edelleen...

Täällä ollaan vaikka päivittely jäänyt vähemmälle, osaksi siksi kun kamera ei toimi ja ei saa selventäviä kuvia tekstin väliin laitettua ;) . Osaksi siksi, että täällä odotetaan henkeä pidätellen Nalan juoksujen alkua, joita ei siis vielä näy vaikka minun laskujeni mukaan niiden täytyisi olla alkanut jo. Noh, Narttu koirathan osaavat olla hieman yllätyksellisiä noiden juoksujensa kanssa. Todella odotellaan kasvattajan kanssa näitä juoksuja ja tätä yhdistelmää. Itse kamppailen sen ajatuksen kanssa, että vieläkö tämä talous kestäisi yhden (neljännen) bullmastiffiloisen. Alkuperäinen suunnitelmanihan oli että Nalan pentu jäisi meille, mutta sitten mystisesti tämä Wanda vandaali saapui meille jäädäkseen.

 Vandaali nimi on ihan hämäystä vaan, ei hirveitä ole kyllä tyttönen askarrellut pari omaa petiään. Nyt ajatuksissa ostaa koirille oma sänky, ajattelin sellaista lasten säädettävää sänkyä... Joo tiedän lellimiseltähän se kuullostaa, mutta mulla on hyvät perusteet.
1) koirien peti nousee lattialta ylös, koska meillä fuskaa kaikki ovet ja ikkunat ja lattiat ovat KYLMÄT.
2)sänky on sisustuksellisesti paremman näköinen ku lattialla lojuvat erinäköiset pedit
3)helpompi pitää puhtaana, ku lattialla olevat pedit, jotka pitää imuroida päältä ja alta
4)sänky vie vähemmän tilaa kun sohva
Ihan kelpo perusteita mun mielestä.

Wandan pentukurssi pitäisi alkaa ihan lähiviikkoina, ei ole kyllä kuulunut laskua tai muutakaan ko yhdistykseltä. Kaipa asia on hoidossa. Kyllä vähän jänskättää ku Wanda on sellanen loikka koikka "minä RRRRakastan kaikkia", mutta toisaalta hirmu ahne ruualle. Jos sen keskittymisen saa itseensä niin sillon kyllä tulee kontaktia, mutta toiset koirat olis ihania ja varsinkin jos ne haukkuu niin sillon varsinkin niitä täytyy jäädä seuraamaan. Wanda on luonteeltaan taas aivan erillainen kuin nämä muut. Paljon tomerampi ja leikkisämpi ja hirmusesti minun perään, ja oman koiralauman perään myös. Hirmu helposti oppi myös sisäsiistiksi katsotaan mitä tapahtuu, kun Nalan juoksut alkaa vaikuttaako asiaan vai ei. Wanda on hirmusen symppis, itekkin huomaan vähän väliä ottavani huulilörtöistä  kiinni ja pusuttelevani sitä. Näin ei ole muiden koirien kanssa toimittu tai ei ainakaan näin suuressa määrin.Itse pitäisi nyt skarpata tässä asiassa.

No mutta ollaanhan me kaikenlaista täällä touhuttukin. Sillon ku Wanda tuli noin 5kk niin pääsi isojen kanssa metsälenkeille ja hyvinhän se sujui. Ensin mentiin 30min sit jo pikkuhiljaa 40 min nytten voidaan mennä jo se 60 min. Lenkin jälkeen käytän koirien väsymyksen hyväksi ja on kynsien leikkuu ja anturoiden rasvaus tummelilla. Hyvin tummeli auttaa rohtumiin. Minni nykyisin ei oikein tykkäile hihnalenkeistä kyllä se joka kerta todella iloisesti lähtee ulos ja menee pihan poikki, mut sit ku päästään kävelytielle niin kaikki postit hangilta on luettava ja siinä lenkkeilyssä ei ainakaan hiki pääse yllättämään. Ihan toinen fiilis on ku menee oikeesti metsään ja päästää irti sit Minni menee juoksulla. Ja kyllä jalka nousee. Viimeksi katoin ku mentiin kelkka jälkeä jyrkkää mäkeä ylös niin Minni otti mäkeen spurtin ja laukalla meni ensimmäisenä Nala ja Wanda jossain sit perässä tuli. Yritin puhelimella ottaa videota, koska eihän kukaan usko kun minä näin sanon, mutta eihän siitä videosta nää korkeuseroja mitä mäessä oli ja muutenkin puhelimen videon laatu on surkea...  Jos ei keretä metsään lähteä kaupungissa lenkkeillään kahdessa osassa joko niin että minni&wanda ja nala yksinään tai minni&nala ja wanda yksinään opettelee hihnakäyttäytymistä. Hahaa huomasitteko? wanda ja nala ei mee samalle hihnalenkille, miksi? Noh, siksi jotta tyhmyys tiivistyy yhdessä, nalalla on taipumusta unohtaa joskus korvat kotiin, niin minusta on perempi jotta wanda ottaa mallia minnistä kuin nalasta.

Sitten käytiin lumikenkäilemässä osana tätä mun kuntokuuria, Otin Nalan ja Minnin mukaan tilaisuutta hyväksi käyttäen. 1,5 Tuntia rämmittiin välillä tasaisella välillä umpihangessa. Minni meinasi yhteen mäkeen hyytyä että valjaista piti hiukka vetää, mutta muten kyllä meni kumpikin tosi sitkeesti mukana. Mie olin niin hirmu ylpee mummelista se näyttäs puolet nuoremmille helposti että missä se kunto ja sitkeys asuu. Ei tässä ole enää kun vajaa kuukaus niin Minni täyttää 8 wee ja siirtyy siis veteraani ikään. Ensi kuussa eläinlääkärille terveystarkastukseen ja varmaan meidän täytyy hampaitakin hiukka putsailla, kun on nyt talven aikaan ilmestynyt plakkia (hammaskiveä?) poskihampaisiin.

Sitten käytiin tuolla maalla ulkoilemassa ja katsomassa naapurin hevosta. En kyllä tiiä tajusiko wanda koko elukkaa, kun sen verran rauhallinen hepukka oli et se vaan käänteli päätään eikä liikkunu minnekkään.

Wandan kanssa käytiin kaupunkikävelemässä yks maanatai päivä. W kun olisi lähdössä kaikkia pyöriä jahtaamaan ja haluaisi tervehtiä kaikkia ihmisiä 30 min me siellä ihmisvilinässä käveltiin niin loppua kohden ei enää jaksanut joka ihmistä noteerata. Nyt pitäisi uusia kaupunkikävely, jotta muistus taas mieleen et kaikkia ei tosiaan tarvii moikkailla. W on päässyt leikkimään muutaman kaverin koiran kanssa Faaraokoira Casperin, Saksanpaimenkoira Ricon kanssa ja Australianpaimenkoira Toman kanssa. Koirapuistoonkin meidän pitäisi mennä tutustumaan. Jossain mätsärissäkin vois pyörähtää harjoittelemassa.

Kesän näyttelyt on vielä hiukan auki, koska todella ei vielä Nalan tilannetta ja Minnin kanssa vetsku kehissä käydään valikoidusti. Wandasta nyt ei vielä tiedä milloin sen kanssa olisi järkevää lähteä oikeisiin kehiin, että se rauhoittuisi riittävästi eikä koheltaisi joutavia. Harjotustahan se vaatii.



Jaksoitko lukea loppuun? :D

Siinä tapauksessa....

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti