torstai 5. toukokuuta 2011

" Vetoomus" kasvattajille...

Vetoomus bullmastiffi kasvattajille, että tekisivät jotain asialle. Asia on-> bullmastiffien jalostuksen tavoiteohjelma, joka siis menee vanhaksi 31.12-2011.

Onko tätä projektia kukaan potkaissut liikkeelle millään tavalla? bmm ry:n sivuilla löytyy 22 bullmastiffi jäsenkasvattajaa, luulisin että ainakin heitä kiinnostaisi kasvattaa vielä jatkossakin terveitä ja hyväpäisiä koiria (sisältä & ulkoa). ja bmm ry lehdessä 1/2011 on pyyntö kasvattajille että kokoaisivat rivinsä ja muodostaisivat ryhmän joka tätä rupeaisivat tekemään. Käsittääkseni ellei uutta jto:ta ole vuoden loppuun niin silloin ei ole rajoituksia mitä saa käyttää ja mitä ei (lonkaa-kyynär-allergia ym ym...) Eli on ihan ok, käyttää Ö- lonkkaista koiraa, kaikki voi halutessaan niin tehdä... kun kukaan ei ole jaksanut/ viitsinyt/ pystynyt tehdä jto ehdotelmaa...

Istummeko kaikki vaan tiiviisti läppäreidemme ääressä ja päivitämme vain näyttely tuloksia? Turha varmaan sitten jälkeenpäin motkottaa, kun joku rotuamme " ei niin hyvin" tunteva tekee suraaviksi vuosiksi meille toimimattoman jto;n! Koska päätökset mitkä nyt tehdään niin vaikuttaa moneen sukupolveen eteenpäin ei vain ja ainoastaa tähän hetkeen.

Kevätkokouksessa oli puhe että ulkomuototuomaria tai tuomareita pyydettäisiin avuksi tätä tekemään. Onko saatu jo joku avustamaan? Eikö olisi hienoa jos joku ulkopuolinen rodun tunteva arvostettu tuomari tulisi sitä tekemään ja pitämään pakettia koossa?? Ryhmä joka jto:ta tekisi ei tarvitsisi olla edes samaa mieltä kaikista asioista vaan päätöksethän tehtäisiin äänestämällä/ enemmistönpäätöksellä. ja varmasti kaikki näkökannat olisivat tervetulleita! Nyt kaikki vanhat riidat ja erimielisyydet romukoppaan ja alottamaan puhtaalta pöydältä.

Käsittääkseni kesäkuussa olisi se ylimääräinen kokous tulossa, toivoisin että viimeistään silloin sinne tulisi autolasteittain Bullmastiffi ihmisiä, jotka pystyisivät yhdessä tätä asiaa eteenpäin viemään. Ja nuijaa lyötäisiin pöytään päätöksien merkiksi. Jos vaikka yhdistys/ yhdistyksen toiminta ei kiinnostaisikaan niin luulisi ainakin että rotumme ja rotumme tulevaisuus ja hyvinvointi kiinnostaisi!! Varsinkin kun bullmastiffien suosio on koko ajan kasvussa, viime vuonnakin hurjasti pentu rekisteröintejä . Vai onko käymässä niin että kaikki bullmastiffi kasvattajat ovat lopettamassa kasvatuksen?

Minähän olen toistaiseksi vain koiran omistaja joka pitää ääntä kyseisestä asiasta, koska olen huolissani. Minulla ei ole käsitystä siitä mitä kaikkea jto:ssa pitää olla tai pitääkö jotain terveystuloksia tms sinne kerätä... Toivon et jollain olisi tieto- taito lähteä tälläistä rakentamaan.

Toivottavasti joku on jo tätä tekemässä ja minun avautumiseni täällä oli aivan turhaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti