maanantai 3. tammikuuta 2011

Vuoden vaihdetta ja Sairaskertomuksia

No niin tämän meidän sairastelu kierteen alotti karvinen, käyttäytymällä kummallisesti. Kuseksi nurkkiin ja huuti keskellä olohuoneen lattia että se piti kantaa vessaan hiekkalaatikolle. Sitten sillä rupesi paino tippumaan ja hengitys haisemaan. sittenpä kipin kapin eläinlääkäriin. Hammaskiven poistoon ja verikoe otettiin. virtsanäytettä ei saatu, koska rakko oli tyhjä. Verikokeissa ei ollut mitään kummallista kaikki arvot olivat kunnossa. varmuudeks lääkäri antoi antibiootti piikin kaiken varalta jos on vaikka virtsarakon tulehdus. Kissat on aika haastavia potilaita niin yritettiin että ei tarvitsisi montaa kerta mennä lääkäriin. Illan karvinen heräili nukutuksesta vessassa. paha oli olo ja okenteli ja huuti =( Lääkäri suositteli kaikille kolmelle kissalle vaihtamaan erikoisruokavalion(4,5kg -> 27€). Niinpä oman tottumukseni vastaisesti vaihdoin kissoille ruuaksi pelkkää kuiva nappulaa. Ja sitä on tarjolla koko ajan, joten kissojen ruokapaikka on siirretty pöydälle, koska muuten joku muu kerkeisi syödä ruuan. Ajattelin ostaa kissoille ruokinta automaatin mistä valuu ruokaa sitä mukaa kun on edelliset syöty. vois olla kätevät. Ennen on ollut tietyt ruoka-ajat ja sillon annoin märkäruokaa ja silloin tällöin nappuloita. Nyt kissat ovat rauhallisempia ja juovat enemmän ja karvinen alkaa olla oma itsensä. Viiville on tiedossa hammaskivenpoisto seuraavaksi.

No niin sitten joulu aattona täällä oli pakkasta sellanen -30 c, mentiin vanhemmilleni ja tapani mukaan päästin koira autosta suoraan pihalle juoksemaan. Minnillä vissiin taas lihakset kankussa ei tykänny siitä. Rupesi taas aristamaan jalkaansa, kyllähän se sitä jalkaa käytti mutta silti. Pitää varmaan jatkossa aina minniä lämmitellä hihnassa ja sitten vasta päästää revittelemään. onneksi oli kotona rimadyl tulehduskipu lääkettä koska joulunpyhinä ei sitä olis saanu lääkärille. lääke autto pariin päivään. Ja pyhien jälkeen eläinlääkäri kirjotti kuurin tulehduskipulääkettä. Pitää nyt syöttää kuuri loppuun ja mennä uusiks hierojalle.

Sittenpä joulun jälkeen koirat olivat keskenään kotosalla minun työpäivän ajan, kun tulin kotia oli kaaos valtava. kengät levitelty eteisen lattialle pissaa ja kakkaa lattioilla, mutta se ei ollut edes pahinta! Kun pääsin keittiöön asti niin jääkaapin ovi oli auki ja kinkku oli viimeistä murua myöten hävinnyt... Luineen kaikkineen siinä ehkä oli jäljellä noin 3kg. Sittenpä jälkiseuraukset olivat sen mukaiset vedet oli kaikki juotu. vissiin ollu vähän suolasta ja sinappista... ja sitä pjaskan määrää. Sitä tuli illalla ja aamulla heräsin ihanaan pjaskan lemuun joka tuli olohuoneesta. Sitä oli lattioilla ja sohvan nurkssa... Mahat ollu löysällä tässä jonkun päivän. Tässä on pitäny kattila tolkulla keitellä riisiä...

No sitten uudenvuoden aaton aattona istuttiin kahvi pöydässä ja katoin minniä että sillä on silmässä jotain että varmaan joku roska. Tarkemmin katottuna se oli näppylä alaluomessa silmää vasten ja näppy meni myös luomen sisälle silmää vasten. Siitäpä sitten uudenvuoden aattona lääkäriin ja minni nukutukseen. Näppylän puhkaisivat ja sanottiin että se oon ns, "näärän näppy" ja näppylä oli ollut nestettä täynnä, että pitää tarkkailla tekeekö sitä uusiks. Ja antibiootti voide kuuri silmään, onneksi minni on sen verran helppo potilas että ei oo ongelmaa laittaa sitä voidetta silmään. Ja silmäkään ei kerennyt ärtyä ennen näpyn puhkaisua. Onneksi reagoin nopeasti.

Uusivuosi ja raketit vähän jännitti miten nala reagoi niihin. Minnihän ei oo moksiskaan. Mutta ei nala ollu milläänsäkkään raketeista. katto vaan ja kuunteli et mikä sähisee ja jatko touhuttamistaa. Minä en henkilökohtaisesti pidä raketeista. Ihan ku heittäsivät satasia taivaalle ja roskaavat luontoa, joidenkin niitä on kuitenkin pakko paukuttaa.


Studiossa saatiin käytyä ja lisää kuvia lisäillään ku jaksetaan ladata =)

Itsekkin täytyny lääkärissä juosta. Terveystarkastuksessa jossa laittovat miun rokotukset kuntoon kumma juttu et koirien rokotteet on kyllä ajantasalla, mutta itellä menny rokotteet kolme vuotta sitten vanhaks =O Sitten toisena päivänä imivät verikokeita neljä putkeä =( ihan oksennus kupli jo suussa, en tykkää. Mutta eihän se vielä riittäny ku vielä lääkärille aika kuulee tulokset ja jotain tutkimuksia ja sit vielä kuulema pääsen (lue joudun) ihotauti lääkärille tän allergisen ihottuman vuoksi. en tykkää.

Vuosi on siis vaihtunut ja olkoon loppuvuosi täysin terve!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti