perjantai 11. kesäkuuta 2010

Voi Jerry...Joo tosiaan viime torstaina, kun tulin töistä kotiin iltasella niin rupesin kummastelemaan kun jerry meitin tabbykuvioinen nuorin kissa käyttäytyy omituisesti. Yleensä riehuu ja mankuu ruokaa, mutta nyt ei halunnu nousta eikä syönytkään, maha oli kova ja aristi sitä. Eikä voinut syliin nostaa kun rupesi huutamaan. =( siinä sitten päivystävälle eläinlääkärille soittamaan ja hän sitten epäili ummetusta ja ensiapuun määräsi parafiiniöljyä. ilta siinä sit seurasin jerryn vointia ei ruvennu kakkimaan vaikka näin oli oletus että rupeaisi. Eläinlääkärin mielestä ei ollut akuuttia. Laiton kissan vessaan yöksi, kun näytti että hätä on mutta mitään ei tuu.

Siinäpä sitten aamuun oottelin, kun rupesin soittelemaan eläinlääkäreitä läpi että minne saisin kissan vietyä. Koska yön aikana kissa oli lattialle pissannu veristä pissaa... Kolmannesta eläinlääkäristä sain vasta ajan. Kaupungin eläinlääkäriin jerry sitten meni siellä se rauhotettiin ja heti sanottiin että virtakivet kyseessä et katotaan miten pahasti putket on tukossa. Onneks pissa tuli läpi, ettei tarvinnut jotain kanyyliä laittaa. Siinä sitten kissan rakko tyhjennettiin sieltä tuli todella pahalle haisevaa pissaa minkä seassa verta. =( Jerry sai antibioottia ja kortisoonia piikkinä lisäksi 2vko antibioottia tabletteina ja 1 kk nesteenpoistolääkitys. Hyvin se onneks syö nuo lääkkeensä.

Ja ruokavalion muutos ensin RC:n urinaly raksuja ja märkäruokaa (raksut 1,5kg ja 2ltk 12X100g märkäruoka makso:45€) jotka liuottaa virtsakiviä, jonka jälkeen siirrytään RC;n ylläpitävään raksu ruokaan (10kg= 62€) Ja jos ruokinta ohjetta ei noudata niin vaarana on että uusii virtakivet. Helppo homma kun on kolme kissaa niin vahtia kuka syö mistäkin kupista =/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti