keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Hyvät Tavat Ryhmä

Eilen pitkästä aikaa käytiin koulutus kentällä hyviä tapoja opettelemassa =). Menin paikan päällä vähän liian aikaseen ku jouduttiin joku aika odottelee kentän laidalla. Siitä odottelustahan minni ei oikein välitä, joten hihnan päässä rupes hirmunen piippaus ja ininä kuulumaan. Kun minnin pitäs päästä samointein tekemään, muuten voi olla et ei oo enää sitä motivaatiota tehä.

Aiheena oli seuraaminen, eteenmeno ja nouto. Jotenkin tuntu et minnillä on nyt jossain varastossa tota energiaa. Kaikki liikkeet piti tehdä jotenkin "yli innokkaan lennokkaasti". Ja kun meillä palkataan makkaralla niin hyvä että ei vieny sormia mukanaan ku niin intona otti palkan. Kontakti on parantunu todella paljon, ennen piti vaatia koko ajan että kattoo nyt ihan ite ottaa kontaktia vaikka ei tarviiskaan.
Seuraaminen meni ihan hyvin, vähän liikaa häsellystä oli kyllä mukana. Sitten se eteen meno... Hmmm, ei olla siis ennen otettu mitään tämmöstä, enkä oikein tiedä missä me tällästä tarvitaan. Tämähän olisi helppo opettaa jos koira olisi intona leluihin, mutta minnihän ei juuri innostu leluista varsinkaan ulkona. Kokeiltiin sit makkaralla mut kun nuo makkarat häviää näkökentästä nurmikkoon niin ei se toiminu. Pitäs kuulema kokeilla ruokakupilla et nostaa sen esim: sankon päälle ja lähettää sit ; eteen käskyllä kupille. Täytyy varmaan kokeilla...

Sit se nouto. sillon ku aloitettiin nouto kapulan pitoa niin sehän oli hirmusen vaikeaa, ei ottanu suuhun ei millään. mut kyllä se nyt jotenkin on pitäny sitä, mutta ei puhettakaan vielä noutamisesta. Noh, onneksi siinä ryhmässä muut taisivat olla vielä meitäkin vähemmän ottaneet noutoa, kun me sitten minnin kanssa oltiin malli esimerkkejä pitämisessä! =)

Ja sit ohjaaja halusi vielä näyttää minnillä miten lähdetään jatkoa kouluttamaan noutamisessa. Hyvä oli kun minni jäi paikalleen istuu ja ohjaajalla oli kapula ja tuli seisoo minnin ja mun väliin ja näytti mihin kohtaan kapulaa tulisi maahan laittaa, niin minni ei katsonu ollenkaan kapulaa tai ohjaajaa yritti ohjaajan takaa kurkkia minnuu et minne hävisin. Sitten minni oli vielä esimerkkinä, kun yhdellä nöffillä oli vissiin vähän vääränlainen panta, niin ohjaaja näytti tälle nöffin omistajalle minkälainen panta ja ote pitäisi olla. Minni vaan istu siinä ja katteli minnuu et mitäs nyt pitää tehä, hauska =)

Minnin kanssa siis otettiin sitä nouto kapulan pitoa, mikä onnistu kyllä. Sit yritin sitä että koiran kanssa ollaan vastakkain ja kapula laitetaan väliin, niin sehän ei onnistunu ku se jotenkin käsitti et se meinaa maahan menoa. Sit otettiin silleen et menin minnin viereen ja heitin kapulan, nyt se lähti jopa sen perään ja nostikin sen maasta(!) palkkasin siinä vaiheessa jo. Ei voi vielä vaatia että se toisi sen mulle asti. On nimittäin edistystä jo että se kapula nousee maasta suuhun. Ja sit kun oltiin jo lopettelemassa niin minni olis vaan jatkanu tekemistä, mutta sillonhan pitää lopettaa kun on kaikista hauskinta. Ens viikolla mennään taas kun työvuorot on silleen että pääsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti